Arbetsrätt i praktiken – Chefsutbildning

Arbetsrätt i praktiken för chefer

Arbetsrätt i praktiken chefskursArbetsrätt kan tyckas invecklat och övermäktigt enligt den som inte är insatt eller helt enkelt ointresserad utav ämnet. Och visst, arbetsrätt kan vara ett saftigt område för den ovana att sätta sig in i. Dock är det något du som chef och ledare bör ha en viss koll på. Med hjälp av en chefsutbildning får du de nödvändiga grunderna inom arbetsrätt i praktiken.

En chefsutbildning inom arbetsrätt i praktiken vänder sig till alla som på något vis kommer i kontakt med arbetsrättsliga frågor som exempelvis personalansvarig, löneadministratör, drift- och förhandlingschef eller personaldirektör med flera. Under utbildningens gång får du konkret kunskap om hur du hanterar frågor angående arbetsrätt.

Under en chefsutbildning eller en kurs inom området arbetsrätt varvas teori med praktiska exempel från vardagen. Ni som deltagare går tillsammans med föreläsaren igenom vanligt förekommande situationer och får därigenom de rätta verktygen för att kunna hantera dessa på ett korrekt sätt.

Det handlar inte om att du, som är chef eller innehar annan relevant befattning, måste kunna allt inom arbetsrätt men du bör ha de grundläggande kunskaperna. Området arbetsrätt består av arbetsrättsliga lagar vilka är uppdelade i olika grenar av ämnet. Några av dessa handlar om uppsägning och avsked, anställningsavtal, integritetsfrågor med mera.

Många arbetsuppgifter idag handlar om att kunna tolka och tillämpa vissa arbetsrättsliga regler även om du inte arbetar inom just personalenheten. Därför är en chefsutbildning eller kurs inom arbetsrätt en nödvändighet för många på nästintill varje arbetsplats. Gör denna investering och öka din kompetens inom arbetsrätt.

Kursen Arbetsrätt i praktiken går igenom all nödvändig kunskap som du behöver för att bygga en grund inom området. En chefsutbildning i ämnet är till för dig som inte är så insatt i ämnet men som vill lära dig grunderna. Om du sedan skulle få mersmak går det alltid att fylla på med kunskap inom de områdena du tycker är mest relevanta för dig.

Våra utbildningar

Certifierad ledare

Certifierad ledare - Chefsutbildning

Läs mer »

Basutbildning för nyblivna chefer

Nyblivna chefer - Chefsutbildning

Läs mer »

Arbetsrätt för chefer

Arbetsrätt i praktiken - Chefsutbildning

Läs mer »

Ekonomikurs för chefer

Ekonomi för chefer - Chefsutbildning

Läs mer »

Ny som chef

Ny som chef - Chefsutbildning

Läs mer »

Motiverande vardagsretorik

Retorik för chefer - Chefsutbildning

Läs mer »

Affärsförhandling

Affärsförhandling - Chefsutbildning

Läs mer »

Presentationsteknik

Presentationsteknik - Chefsutbildning

Läs mer »

Medarbetarsamtal

Medarbetarsamtal - Chefsutbildning

Läs mer »

Konflikthantering

Konflikthantering - Chefsutbildning

Läs mer...

© Chefsutbildning.net